Artikler

Du er nå inne på Gávcci sin artikkelside. Her vil det publiseres ytringer eller fagartikler som er relevante for Gávcci sine tjenester. Ulike gjesteskribenter vil inviteres til å skrive artikler om aktuelle temaer. I tillegg håper vi å kunne publisere intervjuer når vi får møter dyktige folk som har spennende budskap å formidle. Vi håper du vil finne artiklene nyttige og relevante.

Sikkerhet i mørket: Hvorfor backup er avgjørende – både på fjellet og i strømnettet Når du er på tur langt inne på fjellet, og hodelykten din er den eneste lyskilden på mørke høstkvelder, så vil du ta godt vare på (...)

Strømnettets vedlikehold og balansering av hensyn Strømnettet trenger jevnlig vedlikehold og svakheter må utbedres. Vi lever heldigvis i en tid hvor vi har bedre grunnlag for å gjøre smarte valg som ivaretar hensyn til strømbehov, natur, klima og sunn samfunnsutvikling. (...)

Langvarig kamp tærer på helsen Dette stadige presset og kravet om større arealer påfører deler av befolkningen høyt stressnivå som viser seg å være veldig usunn for helsen. Selskapet SMA Nordlands AS søkte om driftskonsesjon for uttak av mineralet dolomitt (...)

Ved gassanlegget til Equinor på Melkøya presenterte de tiltaket om at gassanlegget skal drives på strøm fra år 2030, dvs. elektrifiseres. Dette er et klimatiltak fortalte statsminister Støre og forteller videre at elektrifiseringen vil redusere utslippene i Norge med 850.000 (...)

Klimakrisen defineres som en av vår tids aller største utfordringer. Stor endring av klimaet vil gi betydelig negativ påvirkning for alle klodens beboere, både mennesker, dyr, økosystemer og rive bort det trygge grunnlaget for liv og aktivitet på jordkloden. De (...)

De siste tre årene har undertegnede vært en lykkelig student på Handelshøyskolen BI. Høsten 2020 avsluttet jeg en lang og innholdsrik karriere i finansbransjen og staket ut en ny vei videre. Våren 2023 ble masterprogrammet ved BI fullført og tirsdag (...)

Arkiv